site oficial

miercuri, 25 mai 2011

Ziua Ungariei la Cluj-Napoca

Ziua Ungariei la Cluj-Napoca



        Astăzi, 15 martie 2011, a fost sărbătorită ziua maghiarilor de pretudindeni. Peste 800 oameni au participat in Cluj-Napoca la manifesterile ce amintesc de revoluţia din 1848 şi au ascultat urări venite din partea preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc.

Participanţi la marşul prilejuit de ziua Ungariei cantă în timp ce traverseaza bulevardul 21 decembrie


         Sărbătoarea a început cu un marş de-a lungul bulevardului 21 Decembrie. În continuare mulţimea a înconjurat cântând piaţa Unirii pentru a intra mai apoi in catedrala Sfântul Mihail pentru slujbă.




De aici participanţii au pornit, însoţiţi de drapelele Ungariei mari şi "Ţinutului Secuiesc", spre fostul hotel Biasini, unde a locuit în 1849 poetul maghiar Petofi Sandor, considerat erou naţional. Aici au fost citite poezii şi a cântat corul Colegiului Reformat. Apoi au fost citite mesajele transmise de preşedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul culturii Kelemen Hunor şi al premierului ungar Viktor Orban. De asemenea au rostit discursuri primarul Sorin Apostu, viceprimarul Laszlo Attila şi prefectul Florin Stamatian. La final au fost depuse coroane de flori din partea administraţiei locale, şi a mai multor organizatii la plăcuţa memoriala Petofi Sandor.





video

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu